Vind jij het ook zo ingewikkeld al die verschillende schoenmaten die bij ieder merk weer anders zijn? Daar hebben wij een oplossing voor: wij geven de maten aan in centimeter. 

 

Hoe weet ik welke maat ik moet kopen?

 

Heel simpel: pak een stukje papier teken de omtrek van beide voeten af. Ga uit van de grootste voet en meet de afstand van de hak tot het uiterste puntje van de langste teen. Dat is dan de voetlengte.

 

De maten van onze laarsjes zijn in centimeter. De lengte die je hebt gemeten, altijd naar boven afronden, om te weten welke maat je nodig hebt.  Bijvoorbeeld voetlengte: 15,4 cm gemeten, dan is het ons advies om maat 16 te bestellen.

 

Twijfel je tussen 2 maten, rond dan altijd naar boven af, zodat er nog wat groeiruimte over is. Bij de maten is rekening gehouden dat er een sok kan worden gedragen en dus is de lengte een paar millimeter groter dan de aangegeven maat op de onderkant van de zool. 

 

Bijvoorbeeld: maat 15 heeft eigenlijk een lengte van 15,2 cm 

 

Hieronder een maattabel weer gegeven en we hebben er toch ook nog even algemene schoenmaten ingezet (deze kan dus nog wel eens afwijken).

 


Plonsplu regenlaarsjes maten (in cm) 14  15 16  17  18 
Algemene schoenmaat 22/23  24/25  26  27/28  29